De beste stedene å reise på budsjett

Å reise kan fort bli en kostbar affære. Billetten, overnatting, reiseforsikring og –utstyr gjør store innhogg på kontoen om man ikke passer på. Såfremt du ikke har ubegrensede midler vil nok de fleste av oss ha et visst budsjett i bakgrunnen før man setter seg på flytoget. Er man dømt til å spise nudler og pante flasker i månedsvis for å få råd til en ferie – og på feriestedet, er man nødt til å dele milkshaken med to sugerør og se attraksjonene på avstand fordi man ikke har råd til inngangen? Nei, slik skal det ikke være. Her er noen tips til hvor du kan reise og få mye igjen for pengene. God tur!

Nord-Vietnam

Om du legger ferien til tidlig vår eller mot høsten, vil Nord-Vietnam ligge og vente på deg med fruktbare skoger, grønne deltaområder og flotte fjell. Her leves fremdeles et tradisjonelt liv, og er du typen som ønsker all inclusive luksushotell har du kommet til feil plass. Men det er dette som gjør Nord-Vietnam så spennende – og så billig å reise i. Men vennligheten og smilet er der, uansett standard på overnattingsstedet. Riktignok er fly til Hanoi dyrere enn en billett til mange steder i Europa, men når du først er i landet vil alt annet være billigere. Ta deg fra Hanoi med tog bort fra storbyen og inn i minoritetsområder, men vær obs på at man ofte må ta i bruk apostlenes hester når man først kommer ut på landet. Men det er slik de gode reisehistoriene blir til, ikke sant?

Bishkek, Kirgisistan

Hvorfor ikke prøve en ferie full av fysisk aktivitet, framfor strand- og cocktail-livet? Hovedstaden Bisjkek i Kirgisistan ligger over 800 meter over havet, omgitt av nesten 5 000 meter høye fjell. Selve byen er preget av et fordums Sovjetunionen – noe jo landet vitterlig var en del av – men har også sin sjarm som er verdt å få med seg. Sightseeing i byen kan gjøres fra sykkel, noe som både er miljøvennlig og billig. Men også fotturer ut til områdene rundt lokker. Noen reiseselskap tilbyr nettopp dette, med overnatting i nomadetelt og et innblikk i en mer tradisjonell levemåte. Dette er reisemålet for deg som ønsker å oppleve noe ikke alle andre har opplevd – på budsjett.

Lisboa, Portugal

Å reise med fly til Portugal er svært billig – du er der for bare noen få hundrelapper om du bestiller i god tid. At landet er så nært Spania, men likevel ikke inneholder fullt så mange nordmenn, kan for noen virke forlokkende. Velger du Lisboa vil du i tillegg få fornemme sporvogner, sjarmerende trange gater – og bratte bakker! – og muligheten til å bade i Atlanterhavet. Her finnes flust av monumenter, historiske bygg og naturområder som er gratis å oppleve – og det gjør godt i lommeboka at prisnivået er mye lavere enn hjemme i Norge. Det er en svært sjarmerende by som du vil komme til å elske.

Så pakk kofferten med god samvittighet – dette blir billig, men svært bra.