De vakreste stedene i verden

Å komme til en ny plass – se dets natur eller attraksjoner og lukte gatene, smile til folkene og lære om kulturen – kan til tider føles sublimt. Du får en ut-av-denne-verden-følelse, og kan ikke for ditt liv fange verken stemningen eller hvordan stedet ser ut på kamera eller film. Det må bare oppleves, sånn er det. Her følger en liste over slike overjordisk vakre steder du bør se før du vandrer heden.

Whitehaven Beach, Australia:Whitehaven Beach er en 7 km lang strand på øya Whitsunday utenfor Queensland, Australia – i nærheten av det ikke ukjente Great Barrier Reef. Stranden ser ut som om himmelen på et tidspunkt blandet seg med vaniljeis i herlige, varme virvler, så det er ikke så rart at den har blitt kåret til den beste stranda i Australia. Dette er ikke bare på grunn av utseendet – den er også beskyttet av Whitsunday nasjonalpark og således både økovennlig og over gjennomsnittet ren. Stranda er kun tilgjengelig med båt eller fly/helikopter.

Faerie Pools, Isle of Skye, Skottland:Faerie Pools er så vakre at du venter å se huldra, nøkken eller – som navnet tilsier – feer og alver komme svømmende i de krystallblå vannene. Du når vannene til fots fra byen Carbost ved Glenbrittle, og må påberegne noen kilometer under skoene før du har sett alle, men du verden for et syn: Iskalde fossefall munner ut i små og større vann i grønne og blå variasjoner, og med den trolske naturen rundt vil du garantert føle at du er del av et eventyr.

Marmorkatedralen, Chile:I General Carrera-innsjøen i Patagonia i Chile har naturen lekt byggherre og skapt en marmorkatedral ved hjelp av vann og stein og tusenvis av år. «Katedralen» er en rekke huler og tunneler med fantastiske farger og marmormønstre som kan sees ved å kjøre båt inn under den store steinformasjonen. Dessverre er herligheten svært utilgjengelig plassert – skyld på byggherren – og for å greie å besøke stedet må du planlegge godt.

Shahara-broen, Yemen:Denne fantastiske brokonstruksjonen er å finne i Shahara i Yemen og er ikke for deg med høydeskrekk; du finner broen over 2 600 meter over bakkenivå. Det er en gåte hvordan broen i det hele tatt kunne bygges der den henger og klamrer seg fast mellom to fjellsider. Broen ble bygget på 1700-tallet som del av samfunnets beskyttelse mot tyrkerne – skulle de føle seg truet, ville en kjapp ødeleggelse av konstruksjonen gjøre dem utilgjengelig for fienden. Men broen står fremdeles i dag, til glede for alle som er modige nok til å besøke den.

https://youtu.be/DJeuPeHMZww

Havasu-fossen, Grand Canyon nasjonalpark, USA:Er du glad i lange fotturer og kan planlegge godt, er Havasu-fossen – eller Havasupai-fossen som de innfødte kaller den – verdt et besøk. Fossen ligger i Grand Canyon i Arizona og er ikke lett tilgjengelig. Det er ikke å anbefale å ta turen dit alene, men booke seg inn på organiserte turer som trygt tar deg dit. Og når du kommer fram vil all gåingen være verdt det: En opp mot 30 meter lang foss som ender i et turkist vann du kan svømme i – både foran og bak fossen. Turen til fossen er også verdt et besøk i seg selv.