Steder i Europa du bør besøke

Feriepengene er på konto og fridagene står i kalenderen, men hvor skal du reise? Mange ønsker å reise til fjerne strøk, til kulturer så ulik vår at man knapt kan kommunisere uten misforståelser på et eller annet plan. Andre ønsker å holde seg nær hjemmet – i Europa, for eksempel. Her er ulike steder i Europa du bør besøke, og hvorfor.

Alpene – for å stå på ski:Rondane er bra, men Alpene er bedre. Med Europas største fjellmasse som strekker seg over åtte land, er det her nok av destinasjoner å velge mellom. Ønsker du å kombinere skiferien med en tur til Livigno, Italia, eller kanskje til Østerrikets Bad Gastein finnes der et vell av muligheter. Reiseselskap tilbyr som oftest direkteruter til Alpene, med inkludert overnatting, heiskort og guide – fjellet er ikke til å spøke med, så sistnevnte anbefales.

Ibiza – for å danse vekk natten:Ibiza har fått et ufortjent rykte på seg for å være Europas party-plass, med ravende millennials og barer uten kontroll. Slik er det ikke: Her er både barne- og familievennlige hotell og strender, vakker natur og mulighet for bra shopping. Det er likevel ikke til å komme unna at du også vil finne et bra uteliv – så for deg som ønsker å tilbringe ferien på bar, uteplass eller dansegulv er Ibiza stedet å være. Husk å reis på sommerhalvåret da mange av utestedene holder stengt om vinteren.

Den franske riviera – for luksus:For luksus-yachter, luksushotell og høy champagneføring er den franske riviera stedet for deg. Byer som St. Tropez og Cannes har akkurat den historien og det ryktet som skal til for å få deg til å føle deg som en superstjerne – og kanskje møter du en på ordentlig også! Kommer du i mai foregår den berømte filmfestivalen, og det er ikke fritt for at det vil komme til å vrimle av kjente fjes. Men rivieraen har også lange, hvite strender, flott natur og deilig vann, så om kjendisene ikke er noe for deg – men du likevel er på utkikk etter litt klasse – så ligger Frankrike og venter på deg.

Gardasjøen – for storslagen natur:Rundt Gardasjøen i Italia vil du trives om du liker fjell, vingårder og bortgjemte stier i skog og mark. Høres litt ut som Norge, men områdene rundt Italias største innsjø tilbyr også historieattraksjoner, strender og markeder i et herlig klima. Her vil du garantert finne plass til ro og stillhet, men også folkeliv i shoppinggater – selv om småbylivet er det som preger området mest.

Costa Brava – for avslapning:Costa Brava er feriebyenes område, og et yndet reisemål for mange nordmenn. Her ligger byene på rekke og rad, klare for å ta imot deg med sine strender, eksellente solforhold og avslappende slaraffenliv – om du ønsker det. Strendene – over 200 km av dem – er kjent for sin renhet og sine båtvennlige viker, og du vil garantert finne både historie, kunst og natur om du skulle velge å forlate strandpromenaden.

Elba – for historien:Selv om Elba bare er en liten øy utenfor Toscana, Italia, er stedet virkelig plassen å være om du er interessert i historie. Det første som kommer mange i hug er at dette var øya Napoleon ble forvist til, men stedet har versert i historiebøkene siden mange århundrer før vår tid. Både de greske argonautene, romerne og pirater har vært innom, noe som kan læres mer om både på de lokale museene og arkeologiske utgravningsplassene.