Strandferie – Tips til strandreisemål

Av og til – etter en særlig lang vinter etter en dårlig norsk sommer etter en fraværende vår – skulle man ønske man kunne legge seg ned på en strand og bare … ligge. Kanskje med en bok, kanskje med en drink og kanskje til og med tilføye noe snacks. På kvelden vil du bare slappe av, høyst til nød besøke en bar for å danse av noe av snacksen. Og that’s it. Hvor kan du dra for å oppleve noe sånt? Og muligens litt shopping og natteliv, for å virkelig ta det helt ut? Vi gir deg tipsene.

Karibien

Grace Bay på Turks- og Caicosøyene i Vestindia har blitt kåret til nummer en beste strand av Trip Advisors brukere. Og det er ikke vanskelig å forstå – stedet ser ut som forsiden av et reisemagasin med kritthvite strender og krystallklart hav i blå og grønne nyanser. Hørt det før, sier du? Jo, men dette er hvor klisjeene må ha oppstått: Det er så vakkert at du vil miste pusten. Det er en del hoteller i nær tilknytning til Grace Bay, men dette påvirker ikke roen og stillheten du kan oppleve om du reiser hit. Det er bare å be om enda en piña colada.

Playa del Carmen og Cancun

Nå har vi beveget oss inn til México, nærmere bestemt Yucatán-halvøya. Her finner du strender på rekke og rad, og de beste finner du i Playa del Carmen og i Cancun. Byene ligger kun en times kjøretur unna hverandre. Førstnevnte by er for deg som ønsker å dykke da Playa del Carmen er et eldorado for sporten. De undersjøiske grottene – såkalte cenotes – finnes nesten utelukkende i disse områdene så her kan du få oppleve noe helt unikt uten å nevneverdig måtte avvike fra strandplanene dine. Cancun tilbyr et heidundrende uteliv i tillegg til fantastiske strender i et annerledes hotellområde. Fra Cancun kan du ta båt ut til øya Isla Mujeres for en mer rolig og avslappende tur på stranda – Cancun er nemlig et svært populært turistmål.

Miami Beach

Miami Beach er en liten by utenfor Miami, Florida, og er basert rundt fantastiske sanddyner som ber om å bli badet fra. «Liten by» betyr ikke at her ikke skjer mye: Ocean Drive, beryktede luksushotell, art deco-hus, kjendiser og vannsport er bare noe av det du kan få med deg. Ønsker du å jobbe med mindreverdighetskomplekset ditt tar du turen til South Beach – stranda hvor kjendiser, modeller og andre kroppsbevisste hyppig frekventerer. Men det er bare en brøkdel av hva du kan finne på mens du soler deg. Miami Beach sover ikke, og du vil garantert kunne kombinere slapt strandliv med høyere party-/shoppe-/attraksjonstempo enn du noen gang kunne tenkt deg.

Phuket

Phuket er en øy i Thailand som tiltrekker seg store mengder turister hvert år nettopp på grunn av sine fantastiske strender. Stranda Patong er for deg som ikke reiser til Thailand for landets historie og kultur – her finner du neonbelyste barer, nattklubber, restauranter og livlige unge mennesker som boltrer seg i sola. Omfavn det – og dans natta bort i den nye brunfargen din. Du har fortjent det!